Accounting Manager (Swedish speaking)

Stockholm, Sweden

Redovisningschef

– Är du en prestigelös person med bred kompetens inom redovisning?
– Skulle du trivas att arbeta i ett noterat företag i en meningsfull och spännande bransch?
– Är du van att arbeta i en självständig roll?

Då kan du vara den redovisningschef som Mendus AB söker!

Om uppdragsgivaren
Mendus AB är ett svenskt-nederländskt börsnoterat biotekniskt forskningsföretag med forskningslaboratorium i Leiden i Nederländerna. Mendus använder sin ledande expertis inom allogen dendritcellsbiologi för att bemöta två stora utmaningar inom dagens cancerterapi: tumöråterfall och svårbehandlade solida tumörer. Mendus har 9 anställda i Sverige varav 4 anställda på kontoret intill Kungsträdgården i centrala Stockholm. I Nederländerna arbetar 25 personer. Aktien handlas på Nasdaq Stockholm Main Market.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Du erbjuds ett ansvarsfullt arbete i ett noterat bolag som verkar inom cancerforskningen. Du får en stor flexibilitet i att arbeta hemifrån.

Beskrivning av tjänsten
Redovisningen är idag outsourcad men ansvaret för redovisningen kommer återgå i egen regi. Redovisningschef rapporterar till CFO. Du ansvarar för att Mendus följer god redovisningssed och bolagets interna regelverk. Du säkerställer att redovisningen håller hög kvalitet i alla delar, samt utvecklar och implementerar interna rutiner och processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

– Månadsbokslut och rapportering
– Konsolidering för 2 bolag
– Upprättande av årsredovisningar
– Löpande redovisning
– Kund- och leverantörsreskontra
– Avskrivningar och periodiseringar
– Upprättande av moms- och skattedeklarationer
– Kontakt med revisorer och myndigheter

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad civilekonom. Vi tror att du har minst 5 års erfarenhet av praktiskt arbete med redovisning. En passande bakgrund kan vara några år som redovisningsansvarig inom en mindre verksamhet.

Du är en prestigelös, självgående och trygg person. Du är kommunikativ, noggrann och strukturerad. Är du en dessutom en person med ett eget driv och ansvarskänsla, så är detta en tjänst för dig.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du har en god IT-vana och är en van användare av Officepaketet.

Du lockas av att arbeta i ett börsnoterat företag.

Interested?

Applications can be sent via email to hr@mendus.com.